Nieuws

Brandweer Giessen oefent bij Arno Straver Boomkwekerij BV

GIESSEN – Maandagavond is het steevast oefenavond voor brandweerteam Giessen. Op 17 juni waren de brandweermannen te gast bij Arno Straver Boomkwekerij B.V. in Giessen. Het werd een interessante en leerzame avond.

Er was een scenario uitgezet met een vrachtwagenbrand in een loods. Binnen, naast de brandende truck, stond ook een acetyleenset. Gevaarlijk voor brandbestrijders wanneer deze drukcilinders warm worden door de hitte van het vuur.

Doel

Het doel van de oefening was het uitvoeren van een goede verkenning, de inzet van de juiste blusmiddelen (hogedruk / lagedruk of beiden), de juiste manier van handelen bij een acetyleenfles. ‘Alsook het afleggen op open water vanuit een zwembad omdat de watervoorziening niet overal zo dichtbij is. We kijken dan ook terug op een mooie leerzame oefening.’ Aldus brandweerteam Giessen.

Arno Straver werd na afloop door de mannen bedankt voor het beschikbaar stellen van de loods.

Oefenlocaties

Wie interesse heeft om de brandweer ook een keer te laten oefen op zijn bedrijf, kan contact opnemen met de Giessense brandweer. ‘Stuur een berichtje of spreek ons een keer aan, oefenlocaties zijn altijd welkom!’

(Foto Brandweer Giessen)

Ook interessant