Nieuws

Advocaat Maes wil 24-9 naar rechter voor afschaffing coronapaspoort

LANDELIJK – Advocaat Bart Maes is inmiddels aan de slag gegaan met het verder uitbouwen van een multidisciplinair team met (andere) advocaten, juristen, medici, wetenschappers, communicatie-specialisten etc. Hij richt zich nu met hen op de inhoud en de voorbereiding. De zaak zou 24 septemer wellicht al bij de rechter kunnen liggen. Op LinkedIn rapporteert Maes …

De meeste mensen / organisaties die ons bericht hebben, willen eigenlijk alleen maar hun steun uitspreken. En het gaat om heel, heel veel mensen, gevaccineerd, hersteld én ongevaccineerd. Kennelijk – en dat doet mij enorm veel deugd – is dit wél een thema waarop we weer bij elkaar kunnen komen en de polarisatie vanuit de overheid en de reguliere media een halt toe kunnen roepen. Alleen al om die reden moeten en gaan we doorzetten!

Na intensief strategisch overleg heb ik beslist dat ik mijzelf zal vertegenwoordigen als advocaat en dus ook eiser, daarin bijgestaan door één, maximaal twee andere advocaten. Verder zal ik nog maximaal twee extra eisers bijstaan in deze, met name om de groep van 13 tot 18-jarigen en hun ouders te vertegenwoordigen. Voor het overige worden er geen eisers ‘meegenomen’ in de zaak.

Alle mensen, bedrijven en andere organisaties die de rechtszaak willen steunen – en dat zijn er vele honderdduizenden, getuige ook de thans ruim 277.000 ondertekenaars van de petitie die afschaffing van het coronatoegangsbewijs vraagt zullen via tal van kanalen de mogelijkheid krijgen om een schriftelijke verklaring af te geven ter ondersteuning van de rechtszaak; ik zal zo’n document in elk geval via deze weg en vanaf volgende week via onze website www.maeslaw.nl beschikbaar stellen. We streven ernaar – maar dat hangt ook af van de rechtbank uiteraard – om de zaak reeds volgende week vrijdag, 24 september 2021, op zitting te hebben.

Tot slot: er zijn nog steeds mensen die menen zich met pro coronapas en dus ook pro discriminatiestandpunten in de discussie onder mijn berichten te mogen mengen. Aan die mensen zeg ik: doe geen moeite want die berichten worden systematisch verwijderd. Ik heb geen zin in oeverloze discussies en nog meer polarisatie; jullie weten wat ons standpunt is en als je het daar niet mee eens bent, schrijf er dan zelf iets over op social media of anderszins, los van mij. Dit is voor ons bovendien zo fundamenteel, dat enige vorm van ‘appeasement’ niet aan de orde is.

Lees ook

Maes Laws start rechtszaak tegen coronapas en roept ondernemers op zich aan te sluiten

 

Ook interessant