Nieuws

Wethouder Van Ooijen: ‘VGR Groep bedrijf waar Altena trots op kan zijn’

ALMKERK – Wethouder Wendy Van Ooijen bracht maandag (14-10) een  bedrijfsbezoek aan VGR-Groep in Almkerk. Arwin Verschoor, eigenaar en directeur, ontving het bestuurlijke gezelschap.

VGR staat voor Verschoor Groen en Recycling. In 2001 startte Verschoor het bedrijf. Binnen VGR Groep combineert hij zijn innovatieve ideeën met zijn gedegen technische kennis en zijn werkervaring in het loonwerk op sportvelden zoals golfbanen en voetbalvelden. ‘Wij moeten continu investeren in de natuur, haar koesteren en er bewust van genieten. Ik ben ervan overtuigd dat degene die de bodem beheerst, de toekomst in handen heeft.’

Divisies

Het bedrijf kent drie divisies: Equipment, Dienstverlening en Compostering. VGR Equipment ontwikkelt machines op basis van de opgedane kennis en ervaring uit de takken VGR Dienstverlening en VGR Composteerinrichting. VGR Dienstverlening zorgt voor een deskundige aanpak en gedegen onderhoud van groen. VGR Composteerinrichting verwerkt groenafval tot nieuwe producten. Bijvoorbeeld compostproducten en nieuwe energiebronnen zoals houtchips.
Veel inwoners uit Altena kennen de laatste vanwege de eerdere mogelijkheid om er groenafval te brengen en gratis compost op te halen. Die opties hielden 1 juli op te bestaan.

Innovatie

Verschoor gaf de ambtenaren een inkijkje in het bedrijf. De ondernemer informeerde de wethouder hoe hij vanuit een agrarische achtergrond zijn passie voor innovatie en groenonderhoud vorm geeft. Vanuit het motto “De bodem als basis” zet de bijna 25-jarige VGR-Groep zich in onverminderd voor groei, duurzaamheid en innovatie.

Een voorbeeld van innovatie is TopChanger XP. Het paradepaardje van VGR wordt wereldwijd gebruikt voor onderhoud van golfbanen en voetbalvelden. Het bedrijf is betrokken bij het onderhoud van de grasmatten van de meeste betaald voetbalclubs in Nederland. Ook in het buitenland kent VGR een aantal klanten. Zo heeft Verschoor een vestiging in Engeland die gericht is op verdere groei, gezien de vele golfbanen die het land rijk is.

Van Ooijen besluit: ‘VGR Groep is een prachtig voorbeeld van passie, innovatie en duurzaamheid en een bedrijf waar we in Altena trots op kunnen zijn.’

(Foto gemeente Altena)

Ook interessant