Nieuws

Werkzaamheden op A2 leiden in augustus tot meer files

REGIO – Woensdag (14-8) gingen de werkzaamheden op de A2 van start richting ’s-Hertogenbosch tussen knooppunten Oudenrijn en Everdingen. Rijkswaterstaat vervangt dan onder andere het asfalt voor een stillere variant.

Omgevingsmanager Leonie de Vries benadrukt het belang om anders te reizen tijdens de werkzaamheden: ‘Als je toch de weg op gaat, zou je wel eens flink in de file kunnen komen te staan.’

Volledig afgesloten
De A2 richting ’s-Hertogenbosch is van knooppunt Oudenrijn tot knooppunt Everdingen vijf weekenden volledig afgesloten. In de eerste drie weekenden is de A2 al vanaf donderdagavond 21.00 uur dicht. Dan is de A2 dus ook vrijdag overdag al dicht.

Daarnaast vinden er acht nachtafsluitingen plaats en doordeweeks zijn zowel overdag als ’s-nachts minder rijstroken beschikbaar van knooppunt Oudenrijn tot knooppunt Everdingen. De werkzaamheden duren tot 30 september 2024.

Donderdagavond
Omdat er landelijk veel aan de Nederlandse wegen gewerkt wordt, moet materieel verdeeld worden over de verschillende projecten. Daarom starten drie van de vijf weekendafsluitingen al op donderdagavond. Het gaat om de weekenden:

  • 15 tot 19 augustus 2024 (tot Vianen)
  • 22 tot 26 augustus 2024 (tot Everdingen)
  • 29 augustus tot 2 september 2024 (tot Vianen).

De A2 richting ’s-Hertogenbosch is van knooppunt Oudenrijn tot Vianen/Everdingen is die dagen volledig afgesloten voor al het verkeer.

Foto ter illustratie.

Ook interessant