Nieuws

Bakkerij Verba opnieuw finalist bij Beste Brabantse Worstenbroodje

BRAKEL / RIJSWIJK / SLEEUWIJK – Bakkerij Verba staat weer in de finale van Het Beste Brabantse Worstenbroodje. Christiaan van de Vegt sleepte in 2018 de felbegeerde titel eerder in de wacht. De finale van 2022 is op 21 maart in Eindhoven.

De bakkers en slagers die zich inschreven voor de wedstrijd zijn afgelopen maanden diverse keren bezocht door Mysteryshoppers. Vervolgens testten de consumenten- en vakjury elk worstenbroodje op smaak, kwaliteit en presentatie. De tien besten ontmoeten elkaar in de finale.

Van de Vegt laat weten: ‘Daar strijden we samen met nog tien andere bakkers voor de titel. En we proberen weer om die trofee naar Verba te halen!’

Keurslagerij Ron de Kwant uit Hank werd in 2018 derde. Altena kleurde dus met twee plekken dominant het erepodium.

Witbrooddeeg

Het Brabants worstenbrood is een typisch product uit Brabant. Het brood is ongeveer vijftien centimeter lang en gevuld met een worst van gehakt. In tegenstelling tot het saucijzenbroodje is het worstenbrood niet van bladerdeeg, maar van zacht witbrooddeeg gemaakt.

(Foto Bakkerij Verba Rijswijk)

Ook interessant